Siniat falak lakásépítésben

KINEK DEDIKÁLJÁK A SINIAT RENDSZERŰ FALAKAT?

Lakásépítés

AZ ELHATÁROZOTTAK SZÁMÁRA, AKIK MINÉL ELŐBB SZERETNÉNEK BEKÖLTÖZNI

A kivitelezés gyorsasága egyik kulcsfontosságú tényező, amit figyelembe vesznek ezen technológia kiválasztásánál. A válaszfal jelentősen rövidebb szerelési idejéből, a könnyű anyagok gyorsabb szállításából, görbék és áthidaló gerendák könnyű alakításából, kétoldalas vakolás és kábelhornyok vésésének elkerüléséből, vizes munkák (habarcs és vakolat) kiküszöböléséből adódik. A vakolat minden négyzetmétere legalább 0,6 liter vizet jelent. Ez azt jelenti, hogy minden lakásban az időigényes kiszáradásig legalább több tíz liter víz marad.

Lényeges a munkák megfelelő koordinációja is, ezzel jelentősen csökkenthető az egész építési folyamat ideje. Ez reális előnyt jelent a fejlesztő és a lakás felhasználó számára egyaránt.

Rendszerek

AZOKNAK, AKIK TERVEZIK A JÖVŐT ÉS FIGYELEMBE VESZIK AZ ELRENDEZÉS MÓDOSÍTÁSÁT

Siniat falak csekély tömege bármilyen helyen lehetővé teszi a tervezést, nem szükséges a födémszerkezetre kifejtett hatás elemzése. Egy további előny a potenciális vevők számára az, hogy a belső falak a vevő egyéni elvárásainak megfelelően kivitelezhetők.

A belső falakat a vakolt födémekhez lehet rögzíteni, elrendezés módosítása estén elég a dübelek után megmaradt nyílásokat lefedni. A leszerelés gyakorlatilag kés és csavarozógép segítségével lehetséges, a hulladékok minimális mennyisége mellett (például a kerámia téglából készült 3 x 4m méretű fal esetén 1296 kg hulladék keletkezik, g-k válaszfal esetén csupán 540 kg – több mint 750 kg kevesebb, ami teljesen újrahasznosítható.

VálaszfalVastagság [cm]1 m2 tömege [kg/m2]
kerámia falazóblokk 11,5 cm mindkét oldalon vakolva13,5108
szilikát tömb 8 cm mindkét oldalon vakolva10,0140
gipsz tömb 10 cm mindkét oldalon glettelv10,092
gázbeton 11,5 cm mindkét oldalon vakolva13,575
Siniat szárazépítés rendszerű fal10,036

Egyre nagyobb sikernek örvend a lakóépületek olyan tervezése, hogy azok könnyen feloszthatók (M 4 vagy M 5 típusú nagy lakásokban) vagy összevonhatók (M 2 vagy M 3 kisebb típusokból) legyenek. Ebben az esetben a vázszerkezetű, betörésgátló falak alkalmazása legjobb, illetve az egyetlen ésszerű megoldásnak tűnik.

Systémy Siniat

AZOKNAK, AKIKNEK FONTOS A CSEND ÉS AZ AKUSZTIKAI KOMFORT

Vázalapú, réteges szerkezetnek köszönhetően a Siniat válaszfalak nagyon jó akusztikai paramétereket biztosítanak a fal kis vastagsága mellett.

Összehasonlításul:

VálaszfalVastagság [cm]Hangszigetelés RA1 [dB]
kerámia falazóblokk 11,5 cm mindkét oldalon vakolva13,541
szilikát tömb 8 cm mindkét oldalon vakolva10,045
gipsz tömb 10 cm mindkét oldalon glettelve10,040
gázbeton tömb 11,5 cm mindkét oldalon vakolva13,537
100A50 típusú fal Siniat szárazépítési rendszerben10,050
125A75 típusú fal Siniat szárazépítési rendszerben12,556

Ilyen típusú falakat évek óta alkalmaznak minden olyan helyen, ahol legmagasabb követelményeket támasztanak az akusztikai komforttal szemben:

  • szobák között 4* és 5* szállodákban (Hilton, Sheraton, Marriott stb. hálózatok)
  • tantermek és előadótermek között az iskolákban és egyetemeken
  • szobák között diákotthonokban
  • termek között többtermes mozikban (10,0 m feletti magasság)
Architektúra Siniat

AZOKNAK, AKIK ÜGYELNEK A BIZTONSÁGRA ÉS A KÖRNYEZETVÉDELEMRE

Siniat rendszerű falak teljesen biztonságosak. A rendszerek minden egyes eleme éghetetlennek lett minősítve. Dupla lemezelés legalább EI 60 tűzveszélyességi osztályt biztosít.

A GIPSZKARTON LAP AZBESZTTŐL, FORMALDEHIDTŐL ÉS BÁRMILYEN MÁS KÁROS ANYAGOKTÓL MENTES. LESZERELÉS UTÁN 100% ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ.

A megfelelően elvégzett beépítés teljes használati biztonságot nyújt, az esetleges sérülések könnyen javíthatók. Falazott falakkal szemben egyszerűen összekapcsolható a szerkezet hajlását vagy rezgését kompenzáló masszív falakkal. Ezért a könnyű válaszfal egy ajánlott megoldás a bányászati károknak vegy szeizmikus aktivitásnak kitett zónákban.

Általános tévhit ellenére a falak minden további erősítés nélkül megterhelhetők szekrényekkel, polcokkal stb.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások

Minősített és tesztelt megoldások

Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett