Ugrás:

Continental Arena felújítása

• Rugalmas Siniat megoldások
• A gyors és szakszerű műszaki tanácsadás döntő volt

Nyíregyháza meghatározó sport- és szabadidős rendezvénycsarnokának belső felújítása 2015-ben kezdődött, amelynek generálkivitelezője a debreceni Mesterépítő Kft.
A szárazépítészeti felújítási munkák több ütemben valósultak meg: az első  ütemben a válaszfalak, míg a második ütemben az álmennyezetek készültek el, amelyben a szükséges, speciális gipszkarton elemeket a Siniat szállította.

A beruházás során részben esztétikai okokból, részben pedig az épület funkciójából adódóan, a felhasznált monolit vagy tömör, valamint nagyobb felületű akusztikus kazettás álmennyezeti elemeknek a velük szemben támasztott, fokozott műszaki követelményeknek kellett megfelelniük. Speciális műszaki megoldások – rugalmas együttműködés – rövid szállítási határidő
Az építőanyagot beszállító gyártók kiválasztásánál fontos szempont volt a rövid kivitelezési határidő miatt a lehető leggyorsabb szállítási határidő biztosítása, valamint természetesen a tervezők által meghatározott akusztikai és esztétikai követelményeknek való megfelelés.

A project második, befejező ütemében a további szárazépítési anyagokat is a Siniat szállította (válaszfalak, előtétfalak, nagy táblás álmennyezetek stb.).
A Siniattal való együttműködés kialakításában döntő tényező volt a cég az igények szerinti, gyors és szakszerű műszaki együttműködése, amely a mindig rövid kivitelezési határidők szempontjából és a legjobb műszaki megoldás kiválasztása miatt is hatékonynak bizonyult.


Technikai információk:
Siniat álmennyezeti lap típusa: NIDA AKU C 12/25 n1 (mennyisége 3000 m2)
Generálkivitelező: Mester Építő Kft
Szárazépítő kivitelező: Tiba-Fess Kft
Szárazépítészeti beszállító: Bausysteme 92 Kft