MAXimálisan erős és optimálisan sima...

MAXimálisan erős és optimálisan sima...

A felújítás álmatlan éjszakákat okoz minden befektetőnek. Maga a projekt nem okoz annyi stresszt, mint a megfelelő minőségű termékek megszerzése, melyek lehetővé teszik a helyiségek hosszú távú használatát. Milyen termékeket válasszunk, hogy elragadtató legyen az eredmény?

A felújítások többsége a gipszkeverékek alkalmazásával jár. Azokra szükség van a kisebb fali javításoknál vagy felületek simításánál, illetve a gipszkarton lapokkal kivitelezett helyiségek befejező munkálatainál egyaránt.

Egy termék, mely nagyszerűen beválik a falak kiegyenlítésénél, hiányok, karcolások, repedések pótlásánál vagy a gipszkarton lapok hézagolásánál a szalag nélküli Nida Max hézagoló gipsz. Ez egy erősített hézagoló gipsz, mely alkalmazható belső helyiségekben az ásványi felületeken, azaz gipsz-, mész-cement vakolatokon, sima betonfelületeken stb. Ha a tatarozási munkák terjedelme nagyobb, Nida Max felhasználható a sarkok és a szerelési dobozok kialakításához. A termék előnye elsősorban a mechanikai sérülésekkel szembeni szilárdság. Ha glett alá egy kemény és ellenálló alapzat szükséges, akkor Nida Max nagyszerű válasz lesz az igényeinkre. Felújítási munkák során előfordulnak problémák a folyó vízhez való hozzáféréssel, melyre feltétlenül szükség van a szerszámok tisztításához a keverék előkészítése előtt. Ez nagyon fontos, ugyanis minden szennyeződés, mely a simítón vagy a vízben jelenik meg, erős kémiai reakcióba léphet és azt okozhatja, hogy a termék olyan tulajdonságai, mint tapadó képesség, szilárdság vagy kötési idő elveszhetnek. Nida Max nagy előnye, hogy ellenáll a szennyezett szerszámoknak. Akkor is, ha a kivitelező nem tisztítja meg a simítót vagy vödröt, a termék megőrzi a stabil kötési idejét 65 perces szinten. Ez egy fontos jellemző, amivel a termék kitűnik a piacon kapható összes gipsztermék közül.

A felület kiegyenlítésével és erősítésével kapcsolatos munkák befejezése után következik a glettelés, ami a kikészítő réteget jelenti és minden falnak végső megjelenést kölcsönöz. Lényeges olyan termék kiválasztása, mely két kulcsfontosságú tulajdonsággal rendelkezik – jó tapadás és kismértékű zsugorodás szárításnál. A jó tapadás rendkívül fontos, ugyanis azt biztosítja, hogy a fal simítása után felvitt festék nem válik le a felületről és nem csévélődik a festőhengeren. Ha el akarjuk kerülni a pókhálószerű apró repedéseket, melyek a fal lefestése után párhuzamos világítás esetében azonnal láthatóvá válnak, akkor kulcsfontosságú tulajdonság a kis zsugorodás.

A fentiekben felsorolt elvárásokat teljesítő termék a Nida Optima glettelő gipsz. Az anyag a kézi, belső helyiségekben történő glettelésre szolgál olyan alapzatokon, mint gipszvakolatok, gipszkarton lapok, mész-cement vakolatok vagy sima betonfelületek. Az anyag fehér színe csökkenti a festék igényét a festésnél, így csökkenthető a felújítás költsége. A termék jellemzője az is, hogy a vízzel történt kikeverés után nagyon rugalmas masszát képez, melynek alkalmazása sima felületek kivitelezését teszi lehetővé, még a csiszolás előtt. Egy réteg ajánlott vastagsága 2 - 4 mm azzal, hogy helyenként akár 6 mm is lehet. A termék alkalmazható a „nedves a nedvesre” technológiában, közvetlenül az első glett réteg megkötése után, ennek köszönhetően a kivitelezők jelentősen megtakaríthatják az időt a végzett munkák során.

Nida Max hézagoló gipsz és Nida Optima glettelő gipsz receptjei természetes összetevőkön alapulnak, ennek köszönhetőn a termékek pH-ja semleges és nem okoz bőirritációt a végzett munkák során.

Marlena Miziołek
Siniat termékmenedzser

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások

Minősített és tesztelt megoldások

Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett