Mennyibe kerül a tetőtér beépítése nida szárazépítészeti rendszer alkalmazásával?

Az építtetők gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy milyen építőanyaggal dolgozzanak a tetőtérben, hogy az teljességgel használható, biztonságos és kellemes lakótérré váljon.

Leggyakrabban a gipszkartonra esik a választás. De itt is felmerül egy kérdés, milyen rendszert és milyen lapokat válasszunk, hagyományosat, impregnáltat, vagy esetleg tűzállót? Milyen költsége van a tetőtér beépítésének, érdemes-e drágább gipszkarton lapot választani? Mennyivel fogja ez növelni a beépítés költségeit?

Tudod-e hogy már kb. 20 ezer Ft nagyságú beruházással (100 m2 felületű tetőtér esetén) a tetőtered tűz esetén még biztonságosabb lesz?

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy milyen rendszert és milyen gipszkarton lapot válassz, valamint az ezekkel a megoldásokkal kapcsolatos költségekről is információhoz juthatsz.

Nida TETŐTÉR RENDSZER

Tetőtér beépítés tervezésekor érdemes mérlegelni a három leggyakrabban alkalmazott Nida Tetőtér rendszermegoldás valamelyikének használatát:

 • gazdaságos megoldás: Nida WP/CD/125/Zwykla
 • optimális megoldás: Nida WP/CD/12,5/Ogien Plus
 • komfort megoldás: Nida WP/CD/12,5/Twarda
Nida tetőtér rendszer

MIT JELENTENEK A WP/CD/12,5/ZWYKLA, OGIEN PLUS ÉS TWARDA SZIMBÓLUMOK?

 • a WP azt jelenti, hogy a tetőtér beépítési rendszer Nida WP függesztőkre épül
 • a CD jelentése, hogy a tartószerkezet Nida CD profilokból készül
 • a 12,5 jelenti a szükséges gipszkarton lap vastagságát. Természetesen mm-ben értendő
 • Zwkla, Ogien Plus, Twarda a Siniat által gyártott Nida gipszkarton lapok fajtáit jelölik.

MIÉRT ÉRDEMES RENDSZERMEGOLDÁSOKAT ALKALMAZNI?

Az egy gyártótól való anyagok alkalmazása, és főleg a tetőterek beépítéséhez használt szárazépítészeti rendszermegoldások alkalmazása jelentős mértékben befolyásolja a szerelés idejét, bonyolultságát - és mindenek előtt - a létrejött konstrukció tartósságát és biztonságát. A megfelelően kiválasztott dedikált elemeknek köszönhetően elkerülhetők olyan alapvető hibák, mint pl. a rögzítő elemek nem megfelelő megválasztása, vagy éppen nem az adott szerkezethez való profilok kiválasztása.

A BURKOLATHOZ MIKOR ALKALMAZZUNK NIDA ZWYKLA, MIKOR OGIEN PLUS ÉS MIKOR NIDA TWARDA LAPOKAT?

A Nida Zwykla g-k lapok a legnépszerűbb, jól bevált megoldást jelentik tetőterek beépítésénél. A Nida Zwykla lapok olyan helyiségekben alkalmazhatók, ahol a páratartalom nem éri el a 70 %-ot.

Ha a tetőtérben fürdőszoba található, akkor Nida Woda lapot szükséges alkalmazni, amelyik jobban ellenáll a nedvességnek.

Nida Zwykla

Amikor a tetőtér beépítéshez választunk gipszkartont, nem szabad megfeledkezni arról, hogy a faszerkezetek, értsd alatta a tetőszerkezetet is, állandóan dolgoznak, nagyobb tömegű lapok pedig úgy mond jobban ellenállnak a „tetőszerkezet munkájának”, stabilizálják azt, ezzel együtt csökkentik a lapok felületén kialakuló repedések esélyét.

Nida Ogien Plus

A Nida Ogien Plus g-k lemezek alkalmazása az igényesebb, a biztonságot jobban szem előtt tartó építtetőknek való választás. A Nida Zwkla lapokkal összehasonlítva, a Nida Ogien Plus lapok – igazi aduként - kb. 30 %-kal nehezebbek. A nagyobb súly az egész szerkezet nagyobb tartósságát és stabilitását jelenti, ami mellesleg csökkenti a lapokon kialakuló karcok és a hézagok repedésének kockázatát. Tovább menve, a nagyobb súly jobb hangszigetelést is jelent.

A Nida Ogien Plus lapok alkalmazása a biztonságosabb tetőteret is jelenti. Az egy réteg 12,5 mm-es Nida Ogien Plus lapból készült burkolat REI15 tűzállóságot biztosít, míg két réteg Nida Ogien Plus használata esetén REI45 tűzállósági osztályt. Tűz esetén már a REI15 tűzállósági osztály is elegendő időt biztosít a segítség és a biztonságos evakuáció megszervezésére.

A Nida Ogien Plus lapok, súlyukra és stabilitásukra figyelemmel, lehetőséget adnak nehezebb, fantáziadúsabb dekorációs elemek, polcok, szekrények rögzítésére, ami a tetőtérben rendelkezésre álló korlátozott felület miatt óriási jelentőséggel bír egy barátságos, biztonságos lakófelület kialakításkor. A nehezebb lapok jobban ellenállnak a sérüléseknek is, ami határozottan befolyásolja a beépített tetőtér tartósságát, főleg, ha az gyerekek számára lett kialakítva.

És mindez alig 20 ezer Ft többletköltséggel (100 m2 felület esetén) a Nida Zwykla lapokkal burkolt tetőtérhez képest.

A fürdőszobákban és más lakóhelyiségekben is a Nida Woda Ogien Plus lapok alkalmazása indokolt.

A Nida Twarda g-k lapok a legmagasabb szintű megoldást jelentik. Ennek a gipsz-forgács lapnak súlya kb. 12,6 kg/m3, magját faforgáccsal erősítették meg. Alkalmazásával a legmagasabb hangszigetelési, tűzállósági, merevségi és szerkezetstabilitási paraméterek érhetőek el. A Nida Twarda egyesíti a tűzálló és vízálló lapok tulajdonságait, valamint megemelt ütésállósággal is rendelkezik (pl. labda). Alkalmas fürdőszobai felhasználásra is

Nida Twarda

Összegezés! Egyszóval, a Nida Zwykla lapok alkalmazását olyan ügyfeleknek ajánljuk, akik megbízható, de gazdaságos megoldást keresnek. Azok az építtetők. akik különösképpen szem előtt tartják hozzátartozóik biztonságát, válasszák a Nida Ogien Plus lemezeket. A legmagasabb szintű komfortot és biztonságot keresőknek pedig a Nida Twarda lemezeket javasoljuk.

A választásnál segítséget nyújthat ez a katalógus, vagy műszaki tanácsadónk.

WD/CS/12,5/ZWYKLA, OGIEN PLUS, TWARDA RENDSZERŰ TETŐTÉRBEÉPÍTÉS KÖLTSÉGE

A Siniat árjegyzéke szerint (2014.06. kiadás) 100 m2 tetőtér beépítés költsége a rendszerek használatával:

 • WD/CD/12,5/ZWYKLA 2049,90 zl (kb. 153.745.- Ft)
 • WD/CD/12,5/Ogien Plus 2326,90 zl (kb. 174.520.- Ft)
 • WD/CD/12,5/Twarda 5322 zl (kb. 399.150.- Ft)

A kalkulátor által megadott árak nem tartalmazzák az Áfa-t. A különböző termékek Áfa-jával kapcsolatos részletek a Nida WD/CD/12,5 RENDSZER ELEMEK árjegyzékében találhatók.

 • Nida Zwykla, Nida Ogien Plus vagy Nida Twarda lapok
 • Nida CD 60-as mennyezeti profil
 • Nida UD 27-es fogadó profil
 • Nida 3,5 x 25 mm-es lemezcsavarok
 • Nida Start gipsz
 • Nida Finisz gipsz
 • Nida 6/40 dübelek
 • Nida LW 60 hosszanti összekötő
 • Párazáró
 • Nida erősítőszalag
 • Nida WP 60 függesztő
 • Nida 3,5 x 35 mm facsavar
 • További ásványgyapot

A tetőtér beépítéséhez szükséges anyagmennyiséget ellenőrizd a kalkulátorral.

Mennyibe kerül a tetőtér beépítése nida szárazépítészeti rendszer alkalmazásával?

SEGÍTSÉG A PROJEKTHEZ Nem biztos abban, melyik cementkötésű lapot válassza a projektjéhez és további információra van szüksége?

Kérjen visszahívást a Technikai Tanácsadónktól.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások
Minősített és tesztelt megoldások
Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett