Szárazépítészeti Rendszerekhez Tartozó Fém Profilok

Szárazépítészeti Rendszerekhez Tartozó Fém Profilok

GIPSZKARTON- ÉS GIPSZLAPOKHOZ HASZNÁLT PROFILOK FAJTÁI Rendeltetés szerinti felosztás:

SZÁRAZÉPÍTÉSZETI RENDSZEREKHEZ TARTOZÓ FÉM PROFILOK fal profilok – könnyű szerkezetek, válaszfalak vázszerkezetei, falburkolatok és előtétfalak készítéséhez készülnek. A profilokhoz használt lemez nominális vastagsága 0,55 mm, szabványban meghatározott toleranciával. Példa: NIDA C profil, NIDA U profil. A Siniat termékkínálatában szerepelnek még 0,6 mm falvastagságú profilok (vizes és nedves környezetben végzett szereléshez, NIDA Hydro márkanéven), valamint 1 mm vastagságú profilok is (magas falakhoz).

SZÁRAZÉPÍTÉSZETI RENDSZEREKHEZ TARTOZÓ FÉM PROFILOK mennyezeti profilok – függesztett álmennyezetek, falburkolatok, mennyezeti burkolatok és tetőtér beépítések vázszerkezeteihez. A mennyezeti profilokhoz használt lemez nominális vastagsága 0,55 mm, szabvány szerinti toleranciával. Példa: NIDA UA profil, NIDA UAR profil.

SZÁRAZÉPÍTÉSZETI RENDSZEREKHEZ TARTOZÓ FÉM PROFILOK tokprofilok – ajtók válaszfalakba építéséhez, valamint nem tipikus megoldásoknál a vázszerkezet megerősítéséhez. A profilokhoz használt acéllemez nominális vastagsága 1,8 mm. Példa: NIDA UA profil, NIDA UAR profil.

Szárazépítészeti Rendszerekhez Tartozó Fém Profilok
Szárazépítészeti Rendszerekhez Tartozó Fém Profilok
Szárazépítészeti Rendszerekhez Tartozó Fém Profilok

MIÉRT FONTOS A PROFILOK LEMEZVASTAGSÁGA? A rendszerben alkalmazott nominális 0,55 mm lemezvastagságtól eltérő méretű profilok használata komoly veszélyeket hordoz.

Szárazépítészeti rendszerekhez tartozó fém profilok Sajnos gyakran ajánlanak az ügyfeleknek 0,45-0,50 mm vastagságú profilokat, amelyek nem képesek biztosítani a tartószerkezet megfelelő merevségét. Ezek a profilok gyengék, és a vékony lemez miatt a lemezcsavarok nem képesek megfelelő kapcsolatot képezni a profillal. Ez a gipszkarton lap nem szabályos és nem elégséges tartását eredményezi, valamint a falra ható erők hatására a válaszfal deformációjához vezethet. Annak a rizikója is megnövekszik, hogy karcok, repedések alakulhatnak ki, valamint tűzveszély esetén csökken a tűzvédelem szintje.

Szabályos szerkezet elkészítése nem rendszerhez tartozó profilokból sok esetben egyedi tervezést igényel, ami az elemek kisebb szilárdságát is számításba veszi. Ilyen esetekben az olcsóbb profil választásából adódó gazdasági előnyök gyakran elhanyagolhatók.

Szárazépítészeti Rendszerekhez Tartozó Fém Profilok

Másrészről amennyiben szerkezeti terv nélkül alkalmaznak nem rendszerhez tartozó profilokat, az épületkárok keletkezéséhez vezethet, ennek eredménye pedig a válaszfalak javítása, illetve végső esetben az lehet, hogy az adott helyiséget időszakosan ki kell vonni a használat alól.

Éppen ezért, ha biztosak akarunk lenni abban, hogy az elemek betöltik a szerepüket, rendszerhez tartozó profilokat válasszunk, olyanokat, mint a NIDA. Annak köszönhetően, hogy a Siniat vállalatnál mi magunk gyártjuk a profilokat (nem mással gyártatjuk), szigorú minőségellenőrzésre van lehetőségünk. Az ellenőrzés kiszűri azokat a termékeket, melyek nem férnek bele a szabvány szerinti tolerancia- határok közé, vagy nem teljesítik a korrózióvédelemmel kapcsolatos követelményeket.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások

Minősített és tesztelt megoldások

Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett