Ugrás:

Tudástár

Ultramodern szalagok a siniattól
Ultramodern szalagok a siniattól

A lényeg a részletekben rejlik.Minél közelebb van az építés befejezése, annál több lesz épp ezekből a részletekből, és egyre hangsúlyosabbak lesznek. A pontosság már nem centiméterek kérdése, átvált milliméterekbe, sőt azok tört részébe.

OLVAS >
Tetőtér beépítése gipszkarton lapokkal
Tetőtér beépítése gipszkarton lapokkal

A Siniat szakértők szerint a tetőterek beépítéséhez NIDA Ogien Plus vagy NIDA Twarda lapokat kellene használni. Az alábbiakban két tetőtér beépítési módszert mutatunk be – párhuzamos és kereszt elrendezésű módszereket. Ismerd meg ezeket..

OLVAS >
Ívelt válaszfalak, és falburkolatok gipszkartonból
Aqua Lublin SINIAT

A Siniat szárazépítési rendszereinek széles skálája lehetővé teszi bármilyen belső tér kialakítását. A NIDA ívelt válaszfal rendszere, valamint a NIDA rögzített falburkolat-rendszer alkalmazásával bármilyen sugarú ívvel alakíthatjuk ki a beépítés felületét.

OLVAS >
Épületek térhatárolóinak hangszigetelése
Épületek térhatárolóinak hangszigetelése

Földünket több mint 7,5 milliárd ember lakja, Lengyelország lakosainak a száma meghaladja a 38 milliót, mindamellett a legnagyobb népsűrűség a városokban van.

OLVAS >
Akusztika a beltéri szárazépítési rendszerekben
Az akusztikai szigetelés minimális értéke

A Siniat kínálatában a magas hangszigetelési követelményeknek megfelelő gipszkarton lapok széles skálája mellett a hangelnyelő rendszerekben alkalmazható NIDA Sonic perforált lapok is megtalálhatók.

OLVAS >
A Siniat XL gipszkarton lapok alkalmazásából származó előnyök
A Siniat XL előnyök

Novemberben a Siniat ajánlatában egy új gipszkarton lap jelent meg, a Siniat XL. Ez a termék függesztett álmennyezetekben való alkalmazásra készült.


OLVAS >
MOME projekt: jó hangzás siniat gipszkartonnal
Mome 3h építésziroda

2018-ban fejeződik be a zugligeti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) megújításának projektje, így ez már nemcsak klasszikus felsőoktatási intézményként fog funkcionálni.


OLVAS >
Glettelő gipsz – kész glettelő massza, vagy por termék, melyiket válasszuk?
 Glettelő gipsz – kész glettelő massza, vagy por termék, melyiket válasszuk?

A legfontosabb kérdés, amit fel kell tegyünk magunknak amikor glettelő anyagot választunk – készmassza, vagy portermék – így hangzik: „Mennyire fontos számomra a glettelés szánt idő és milyen...

OLVAS >
Hogyan védjük a g-k lapokbó készült falak éleit?

A gipszkartonból készült falak éleinél gyakoriak a sérülések. Éppen ezért érdemes a befejező munkák során egy kis időt szentelni megfelelő védelmükre, hogy a jövőben elkerüljük a javításukhoz kötődő munkákat.

OLVAS >
Kandalló burkolat készítése gipszkartonból 10 lépésben
Kandalló burkolat készítése gipszkartonból 10 lépésben

Mind a hagyományos nyitott mind a modernebb zártlégterű kandallók megfelelő burkolatot igényelnek. Készülhet ez gránitból, klinkertéglából, vagy márványból.

OLVAS >
Mennyibe kerül a tetőtér beépítése nida szárazépítészeti rendszer alkalmazásával?

Az építtetők gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy milyen építőanyaggal dolgozzanak a tetőtérben, hogy az teljességgel használható, biztonságos és kellemes lakótérré váljon.

OLVAS >
Milyen gipszkarton lapot válasszunk

A tervezői és beruházói gyakorlatban különböző összetettségű megoldások léteznek: egyszerűbbek, nehezebbek csak úgy, mint többé, vagy kevésbé rangosak. A nem túl komplikált tervekből sok van.

OLVAS >
AZAZ A II.VILÁGHÁBORÚ MÚZEUMA

A tervezői és beruházói gyakorlatban különböző összetettségű megoldások léteznek: egyszerűbbek, nehezebbek csak úgy, mint többé, vagy kevésbé rangosak. A nem túl komplikált tervekből sok van.

OLVAS >
LCD TV SZAKSZERŰ FELSZERELÉSE GIPSZKARTON FALRA

A lapos plazma TV-k, LCD, vagy éppen LED készülékek véglegesen beköltöztek lakásainkba, sőt irodáinkba.

OLVAS >
SZÁRAZÉPÍTÉSZETI RENDSZEREKHEZ TARTOZÓ FÉM PROFILOK

A szárazépítészeti rendszerekhez tartozó fém profilokat a vázszerkezetek elkészítéséhez használják, ezekre készülnek ...

OLVAS >
A g-k lapok közti fuga repedéseinek javítása – felújítási tanácsok

A leggyakoribb, hézagoláskor elkövetett hibákról már írtunk, most a g-k lemezek közötti hézagokon megjelenő repedéseken van a sor.

OLVAS >
Függesztett gipszkarton álmennyezetek

Gipszkarton lapokból készült függesztett álmennyezetekkel mind a közcélú-, mind a lakásépítészetben találkozhatunk.

OLVAS >
Gipszkarton lapok ragasztása gipszpogácsákra – 10 lépésben

NIDA gipszkarton lapokból készült falburkolat alkalmas a belső és külső (belülről) tartó-, és válaszfalak borítására, különösképpen, ha a belső átalakítás rövid időn belül kell, hogy elkészüljön, illetve kerülni szeretnénk a vizes munkákat.

OLVAS >
Gipszkarton válaszfal építése – 16 lépésben

Mielőtt nekilátnánk a gipszkarton válaszfal építésénék, gondoljuk végig, milyen feltételeknek is kell majd megfelelnie. Ez az, ami megkönnyíti döntésünket: milyen típusú gipszkarton lapot használjunk, és milyen vázszerkezetre építsünk.

OLVAS >
Gipszkarton válaszfalra rögzíthetők-e nehéz tárgyak?

A válasz „Igen”. A lényeg, hogy szakszerűen tegyük. Nézzük meg két tipikus fal példáján keresztül.

OLVAS >
Halogén és led lámpatestek beépítése gipszkarton lapba

Vajon hányszor gondolkodtatok el azon, hogy lehetne a helyiséget úgy megvilágítani, hogy az egy kis csillogást kapjon?

OLVAS >
Tetőtér-beépítés gipszkartonnal
Tetőtér-beépítés gipszkartonnal SINIAT

Tetőtér beépítéskor a leggyakrabban alkalmazott anyag a gipszkarton, mert a belső terek rugalmasan formálhatóak. De vannak olyan esetek, amikor a speciális követelmények.

OLVAS >
9 hiba a gipszkarton lemezek hezagolasanal

Hibákból szívesen tanulunk. Ebben a cikkben nemcsak a gipszkarton lemezek hézagolása során bekövetkező hibákat soroljuk fel, hanem tanácsot is adunk ahhoz, hogyan lehet azokat elkerülni.

Olvas >
Gipszkarton lapok hézagolásakor elkövetett 9 hiba

Szívesen tanulunk hibáinkból. Ebben a cikkben nem csak felsoroljuk a gipszkarton lapok közötti fugák hézagolásakor milyen hibákat követhetünk el, hanem javaslatot is teszünk, mit tegyünk, hogy elkerüljük azokat.

Olvas >
Nida hydro gipszkarton a homlokzatokon

Gipszkarton lemezek korlátlan lehetőségeket nyújtanak az építészeknek a téralakításra. Figyelemre méltó az is, hogy ez az anyag könnyen alkalmazható és bármilyen projektben felhasználható.

OLVAS >
NIDA Sonic

NIDA Sonic a fal- és plafonburkolatok készítésére szolgáló perforált gipszlemezek széles választéka. A lemez – hasonlóan, mint a standard gipszkarton lemez – kartonnal körülragasztott gipszmagból áll.

Olvas >
NIDA Start & NIDA Finisz

NIDA Start - alapozó massza a gipszkarton lemezek erősítőszalaggal való kézi hézagolásához.

NIDA Finisz - alapozó massza a gipszkarton lemezek végleges, kézi fugázásához (hézagolásához).

Olvas >
Gipszkarton minden igényre
Siniat

A Siniat a szárazépítési rendszerek piacán 2012-ben bevezetett új márka, ám létrejötte annak köszönhető, hogy az Etex Csoport felvásárolta a Lafarge Csoport európai és dél- amerikai szárazépítészeti üzletágát. Így a Siniat nem új piaci szereplő, ha- nem a szárazépítés terén a korábbi évtizedekben megszerzett Lafarge szaktudásra és tapasztalatra alapoz.

Olvas >
NIDA Twarda (Kemény) gipsz-forgács lemez

NIDA Twarda (Kemény) gipsz-forgács lemez, mely nagyobb ütőszilárdsággal, nedvességgel és tűzzel szembeni ellenállással rendelkezik. Gipszrostlemezek nagyszerű alternatívája.