Ugrás:

FLAT HEAD – LEMEZCSAVAR 1MM-ES LEMEZHEZ

Egy lengyel mondás szerint minden nagy dolog apró elemek összessége. Igaz ez természetesen a belső terek kiképzésére is, esetünkben pedig – a gipszkarton beépítésekre is.

Az ilyen rendszerek többsége két fő elemből áll: gipszkarton lapokból és az acél tartószerkezetből. Hagyományosan az acélprofilok szereléséhez önmetsző csavarokat használnak, amely csavarok jellemzője a meglehetősen magasra kidomborodó fej, és ami gyakran vezetett a vele érintkező lap deformációjához sőt – szélsőséges esetben – repedések, karcok kialakulásához. Különösen érzékenyek ebből a szempontból a nagy sűrűségű maggal rendelkező lapok. Természetesen nagy síkfelületek esetében ez nem jelent semmiféle többletmunkát. Más a helyzet a komplikált, többsíkú függesztett álmennyezeti szerkezetek, szellőzőcsatornák és egyéb épített szerkezetek esetében. A jó szakembereket (és a beruházók jelentős többségét is) jellemző tökéletességre való törekvés miatt a deformációk nagy száma a lapok glettelésének, csiszolásának mennyiségét is megemelte, hiszen csak így lehetett ideálisan sima felületet elérni.

FLAT HEAD

 

Mint ahogy az köztudott – az egyenetlenségek kiküszöbölésének legegyszerűbb módja, ha megakadályozzuk azok létrejöttét. Annak érdekében, hogy ez lehetővé váljon, a Siniat vállalat létrehozta a Flat Head 1 mm-es lemezhez való csavarokat. Önfúró csavarok ezek, 4,2x13 mm méretűek, melyeket a 0,5 mm-től 1 mm-es vastagságú profilokhoz lehet használni (a csatlakozás maximális vastagsága nem haladja meg a 2 mm-et.) Első ránézésre ez talán nem jelent semmi különöset. Mit is lehet egy olyan jó elemen javítani, mint amilyen egy önfúró csavar?

Az, ami ezeket a csavarokat megkülönbözteti a hagyományosan használt csavaroktól – ez a fejük. Teljesen lapos 1,2 mm vastagságú. Ez az a technológiai minimum, amit el lehetett érni. Az eddig használt csavarokkal való összehasonlításban ez majdnem háromszoros különbség. Mindez a profilcsatlakozásokhoz rögzített lapoknál a deformáció és repedések elmaradását is hozza – és ez összességében nagyfokú könnyebbséget és a befejező munkáknál a befektetett munka mennyiségének csökkenését is jelenti – mert az elsőre is sima felületen nem kell további simítást végezni. Különösen nagy jelentőséggel bír ez a többsíkú függesztett álmennyezetek, kandallóburkolatok, gipszkarton polcok, fürdőszobai kiképzések esetében – főleg, ha a felület festve lesz, vagy kis szögben beeső fénnyel lesz megvilágítva, ami könyörtelenül kiemel minden hibát.

Ez azonban még nem a teljes optimalizáció, amit bevezettünk a Flat Head csavarokon. Az új, nagyon széles 8 mm-es „nyomógallér” biztosítja az erők kiváló elosztását, ezzel együtt a rögzítés nagy pontosságát és meggátolja a csavar mozgását.

Ehhez járul még az optimális menetemelkedési szög, ami ugyancsak hatással van a csatlakozás minőségére, valamint a tesztek hosszú sorának eredményeképp megszületett önmetsző csavarvég. A csavar optimalizált felépítésének köszönhetően biztosított a precíz és egyszerű használat.

A mindenhez adjuk még hozzá az acél kiváló minőségét és azt a tényt, hogy a piacon kapható csavarok többségétől eltérően, ezek a csavarok foszfátmentesek, de horganyzottak. Ezen dolgok összessége biztosítja a nagyon magas korrózióállósági – 48h- osztályt.

 

Flat Head

A Flat Head csavar egy azon apróbb javítások sokaságából, melyek segíthetnek a munka minőségének javításában és ezzel egy időben a munkaráfordítás csökkentésében.

 

Siniat Ön Közelében