A Sid Watkins kórház épülete

Liverpool, UK
Ugrás:

Projekt adatai

  • Épülettípus: Egészségügyi központok
  • Beruházás értéke: £22m
  • Beruházó: The Walton Centre NHS Foundation Trust
  • Vezető tervező: Interserve
  • Alvállalkozó: Interserve

Az NHS Walton Centre Alapítvány nagy bővítési programba fogott, hogy átadhassa egy egészségügyi központ három emeletes épületét: a Sid Watkins Buildinget. Az új épület helyet ad egy 30 ágyas speciális rehabilitációs központnak, Nagy-Britannia legjobb fájdalomklinikájának, oktatási osztálynak, irodaépületnek és szálláshelynek a betegek hozzátartozói számára. A tervezési útmutató előírásai szerint a betegnek az épületbe lépve azt kell éreznie, hogy egy luxus hotelbe lép be, nem pedig egy kórházba, ami nem zárja ki azt, hogy az egészségügyi létesítmény minden objektumában a válaszfalaknak szigorú akusztikai, tűzgátlási és higiéniai követelményeknek kellett eleget tenniük.

Kivitelezés közben

A saját kategóriájukban legjobb, speciális megoldások megtalálása jelentette a kulcsot ennek az ajánlatnak a sikeréhez. Szorosan együttműködve a műszaki személyzetünkkel az előző két egészségügyi létesítmény, a Leighton Hospitalon Crewe-ban és a The Christie Hospitalon Manchester - Interservben kulcsfontosságú példát tudott mutatni a termékek innovatív voltára, és a szerelés hatékonyságára. A GTEC LaDura lapok alkalmazásával ki lehetett zárni a rétegelt lemez erősítések használatának szükségességét a válaszfalakban, ezzel felgyorsította a szerelést, ami hozzájárult ahhoz, hogy az épületet a határidő előtt 6 hónappal át lehessen adni.

LaDura at Sid Watkins Building. Healthcare case study.
Paula Bamber, Head of Facilities and Developments

Itt több mint 40.000 m2 LaDura gipszkarton lapot építettek be.

Műszaki Szakértő

„A Siniat műszaki tanácsadója a projekt egész ideje alatt rendelkezésre állt, támogatva a beruházás részletes dokumentációjának létrejöttét.” Tom Gilbert-Rule – Gilling Dod Architects

LaDura at Sid Watkins Building. Healthcare case study.

„A kórházaknak magas minőségű gépészeti hálózataik vannak, amelyek gyakran nehezek. A helyiségek rendeltetésének megváltoztatásakor az összekötésük lehetősége bizonyos falszakaszokra van korlátozva. A LaDura lappal készített álmennyezet elég erős ahhoz, hogy ki lehessen küszöbölni a meglévő fal megbontását és megerősítését ahhoz, hogy a helyiség funkciójának megváltoztatása miatt szükséges vezetékek átvezetésre kerüljenek.”

Kabir Salihi, Project ManagerInterserve

A kész projekt

Műszaki megoldások

„A projekt meghaladta a várakozásainkat a költségek, a kivitelezési idő és a minőség tekintetében. Számos dolgozó állította, hogy az átköltözés a Sid Watkins Buildingbe, 2015 januárjában, pozitív hatással volt a személyzetre. Az egész környezet a világítástól kezdve a technológiai megoldásokon át a rendelkezésre álló térig, a dolgozóknak nagyon jó körülményeket és kitűnő munkakörnyezetet biztosít.”

Paula Bamber, Head of Facilities and Developments
The Walton Centre NHS Foundation Trust

Siniat Ön Közelében