Cardiff Royal Infirmary kórház

Cardiff, UK
Ugrás:

Projekt adatai

  • Épülettípus: Egészségügyi központok
  • Beruházás értéke: £29m
  • Beruházó: Cardiff & Vale University Health Board
  • Vezető tervező: Laing O'Rourke
  • Alvállalkozó: M & P Contractors Wales Ltd

A Cardiff Royal kórház 1883 óta az egészségügyi ellátás központja Cardiff lakói számára. A múltban ez volt az egyedüli kórház a környéken. Az épületet felvették a második osztályú műemlékek listájára, ami miatt nagy figyelmet igényel. Az Laing O'Rourke cégnek a terep rendezésének 30 millió font értékű projektje keretében foglalkoznia kellett a klinika alapos felújításával, és átvezetésével a XXI. századba, helyet adva számos egészségügyi szolgáltatásnak, beleértve az éjjel-nappali alapvető egészségügyi ellátást, a terápiás, radiológiai és tanácsadó szolgáltatásokat is. Azonban a lényeges kihívást a színvonal emelése és a épületek belsejének modernizálása ugyanakkor az épület jellegének megőrzése jelentette, ügyelve arra hogy a műemléki elemek bele legyenek komponálva a klinika funkcionális és higiéniai környezetébe.

Kivitelezés közben

A Siniat főként a fővállalkozóval és az építésszel működött együtt a tervezés korai szakaszában, hogy biztosítani lehessen az egészségügyi létesítményekben a környezettel szemben támasztott követelmények teljesítését, megőrizve ugyanakkor az épület jellegét.

GTEC Megadeco at Cardiff Royal Infirmary.  Healthcare case study.
One Board

A létesítményben GTEC Megadeco, dekorációs lapokat alkalmaztak, amely biztosítja a hangszigetelést, hangelnyelést, és az ütésállóságot.

130 éve létezik.

Az ilyen régi épületek a megszokottól eltérő kihívást jelentenek.

GTEC Megadeco at Cardiff Royal Infirmary.  Healthcare case study.

„A GTEC Megadeco egy gyárilag befejezett anyag, tehát nincs szükség alapozó használatára a lap felületén, ami jelentősen meggyorsítja a festési munkát. Ennek eredményeképpen az épület kivitelezésében nem volt semmilyen csúszás a részünkről.”

Paul Davies, DirectorM & P Contractors Wales Ltd

A kész projekt

Műszaki megoldások

„Kivételes épület amely páratlanul néz ki, és az emberek a számára jelentős szerepet tölt be abban, hogy megfelelő egészségügyi ellátást kaphassanak. Amikor kibontottuk a homlokzatot, megláthattuk a különbséget, és a kitűnően elvégzett munkát. Sikerült a beltérbe bevezetni a modernség elemeit, megőrizve ugyanakkor az épület jellegét.”

Abigail Harris, Director
Planning at Cardiff and Vale UHB

Siniat Ön Közelében