ICE Kraków Congress Centre

Kraków, Polska
Ugrás:

Projekt adatai

  • Épülettípus: Kulturális központok
  • Beruházás értéke: 357 mln PLN
  • Beruházó: Gmina Miejska Kraków
  • Vezető tervező: Temex
  • A kitöltés dátuma: 10/14/2014

ICE Krakow Congress Centre egy Krakkóban található, modern, konferencia és kulturális rendeltetésű létesítmény. Az építése közel 5 évig tartott, és a kezdetektől Kis-Lengyelország kulcsfontosságú beruházásai közé tartozott. Az ICE három fő terme összesen 3200 személyt tud befogadni, az épület pedig a 2014. évi megnyitása óta számos kongresszusnak, koncertnek, színelőadásnak és kiállításnak adott helyet. A centrum terve krakkói építészek, Krzysztof Ingerd és Jacek Ewý, valamint a Tokiói székhelyű, japán Arata Isozaki & Associate építész iroda együttműködésének az eredménye. Figyelemre méltó nem csak az épület funkcionális szférája, hanem az innovatív, építészeti megoldások, valamint a tekintélyes fekvése is, kilátással a Wawelre. Hogy elismerésüketkifejezzék, a beruházás a legmagasabb értékelést, 5 „csillagot” kapott a The International Property Awards nemzetközi versenyben, a legjobb építészeti terv kategóriában.

Kivitelezés közben

Ámbár az egész épület a város üzleti és kulturális jelképe, kétségtelenül a legnagyobb előadó terem (1915 hellyel) rászolgált az elismerésre. Először alkalmazták benne a terem „részleges szőlőskert” típusú elrendezését (a színpadot három oldalról veszi körbe a nézőtér). Ennek, és más modern megoldásoknak köszönhetően, ez az egyik legjobb koncertterem a világon.

Siniat ICE Kraków Congress Centre Installation Small
70 000 m2 NIDA gipszkarton lap

Ennyi gipszkarton lapot használtak fel az ICE Congress Centre építéséhez. Ez a szám két futballpályányival nagyobb az egyiptomi, Gizai Nagy Piramis alapterületénél. plusz két futballpályával.

Egy ilyen létesítmény, mint az ICE Kongresszusi Központ, mindig kihívást jelent tervezési szempontból, ami innovatív megoldások alkalmazását igényli.

Janusz Jamka, Doradca TechnicznySiniat

A kész projekt

Műszaki megoldások

Egy ilyen létesítmény, mint az ICE Kongresszusi Központ, mindig kihívást jelent tervezési szempontból, ami innovatív megoldások alkalmazását igényli.

Janusz Jamka, Doradca Techniczny
Siniat

Siniat Ön Közelében