Southmead kórház

Bristol, UK
Ugrás:

Projekt adatai

  • Épülettípus: Egészségügyi központok
  • Beruházás értéke: £450m
  • Beruházó: North Bristol NHS Trust
  • Vezető tervező: Carillion
  • Alvállalkozó: BR Hodgson

Az új „szuper kórházat" Bristolban 430 millió fontos költséggel fejezték be 2014 végén. Ez a modern, 113 000 m2 alapterületű kórház 800 kórházi ággyal, 24 modern műtővel, a mentőszolgálat számára szolgáló helikopter leszállópályával, és nagy számú beteg részére ellátást nyújtó sürgősségi osztállyal rendelkezik. A 17 hektáros, korábban más célra használt területen a Southmead kórház két létesítményt köt össze egy helyen. Ez az egység új szabványokat jelölt ki a brit egészségügyi ellátás számára, köszönhetően a betegek mintaszerű ápolásának és a gondoskodásnak a közérzetükről, ami a létesítmény működésének alapját jelenti. A terv fő kivitelezője, a Carillion, alvállalkozóként a gipszkarton lapok szerelésére a BR Hodgsont választotta ki. A BR Hodgson pedig a fő beszállítójának a Siniatot választotta.

Kivitelezés közben

A gipszkarton lapok beépítésével járó legnagyobb kihívást a munkák volumene jelentette, ami magába foglalta a tágas csarnokot és 38 km falat. Az alkalmazkodás a plusz szigorú teherbírási körülményekhez, úgy az osztályokon, mint a klinika többi helyiségében, ugyancsak nagy kihívást jelentett, de a Siniat részletes műszaki specifikációja lehetővé tette, hogy eleget tegyenek ezeknek.

GTEC Megadeco at Southmead Hospital. Healthcare case study.
Körülbelül 38 km

falat építettek ebben a projektben.

110000

Ennyi gipszkarton lapot használtak fel ebben a projektben.

GTEC Megadeco at Southmead Hospital. Healthcare case study.

„A GTEC Megadeco felülete gyárilag díszített, ami kiküszöböli az alapozó használatával járó munkát, értékes időt takarítva meg.”

Matt Ball, Projects DirectorBR Hodgson

A kész projekt

Műszaki megoldások

Ez a modern kórház először gyűjtötte egy tető alá a régi Frenchay és Southmead kórházak szolgáltatásait. Az egészségügyi szolgáltatások integrálása ebbe az új, speciálisan felkészített kórházba azt jelenti, hogy a betegek új kezeléseket, technológiákat vehetnek igénybe, kitűnő környezetben. Jobban ügyeletek a betegek intimitására és méltóságára a „klinikai folyosó” segítségével, ami azt jelenti, hogy a betegeket már nem a mindenki által használt, fő folyosókon mozgatják. Ez azt is jelenti, hogy az NHS North Bristol Alapítvány csökkentette az energiafelhasználást, mivel a kórtermek a reggeli nap által felmelegített folyosóra nyílnak, de a melegebb időszakokban el vannak függönyözve, jelentősen csökkentve a szükséges energiát.


Siniat Ön Közelében