Mire használható – cementex cementkötésű építőlapok

Az építőiparban gyakran előfordul, hogy a precízen felmért követelményeket gondosan megválasztott, de csak igen szűk alkalmazási lehetőségeket nyújtó megoldásokkal lehet kivitelezni. Általában az ideális terv egy sor előnyt biztosít. Azonban előfordul, hogy kulcsfontosságú előny az egyszerűség és a sokoldalúság, azaz ha egy termékkel minél nagyobb számú feladatot tudunk megoldani. A Siniat ajánlatában is szükségszerűen meg kellett jelennie az olyan termékeknek, amelyeket e két tulajdonság jellemez.

Ilyen termék többek között a Cementex cementkötésű építőlap. Két összetevőből áll: cellulóz rostszálakból és a kötőanyagból, a cementből. Más építőlapokkal ellentétben metszetében, abszolút homogén. A lapoknak nincs magjuk, sem az azt burkoló anyaguk, amelyek sérülése, vagy átvágása drámaian megváltoztatná a lapok fizikai tulajdonságait.  Nem rendelkeznek bonyolult felépítéssel, nincs terjedelmes kémiai szerkezetük. Azonban kiválóak a mechanikai paramétereik: a nagyfokú merevség és keménység – azaz rendkívüli a deformációval szembeni ellenállásuk és kivételes a szilárdságuk. Szinte egyáltalán nem érzékenyek a nedvességre – még hosszantartó nedvesség esetén sem változnak méreteik, vagy fizikai paramétereik. Ehhez járul még, hogy magas a tűzvédelmi osztályba sorolásuk (A1, s1-d0, nem gyúlékony lapok). Felépítésüknek köszönhetően kivételesen magas a tapadó képességük.

Ennyit az elmélet oldaláról. Próbáljuk mindezt áttenni a gyakorlatba. A Cementex lapokat a szárazépítési modulokhoz igazítva 1200x2400 mm méretben és öt fajta vastagságban kínáljuk vásárlóinknak: 3,5, 6, 8,10 és 12 mm. Ennek a sokféleségnek köszönhetően szinte minden építészeti megoldáshoz alkalmazhatók. Az első méret a kis vastagságára és nagy rugalmasságára való tekintettel – kiválóan alkalmazható felületkiegyenlítésre, mivel vékony és roppant tartós aljzatot biztosít pl. kerámialapok alá. A másik négy  vastagság széleskörű felhasználást tesz lehetővé – mind kültéren, mind nedves helyiségekben. Alkalmazhatók falakra, mennyezetekre és burkolatokra. Kiválóak válaszfalak burkoló anyagának is. A 8 mm vastag lapok remekül megállják a helyüket az egyébként számos probléma forrását jelentő helyeken is, mint amilyen az ereszdeszkázat. Alkalmazásukkal egyszerűbb lehet a szerkezet, és segíthetnek megelőzni számos kivitelezési hibát. Kiváló megoldást jelentenek, mint homlokzati lapok. 

Általánosságban – sokoldalúságuknak köszönhetően a Cementex lapok jól használhatók kisebb építkezéseken  és mindenhol, ahol kisebb mennyiségekben alkalmaznak sokféle dedikált rendszermegoldást, ami logisztikai komplikációkat okozhat, túlzott raktárfelületek kialakítását igényli, és ezzel arányaiban nagyobb anyagi veszteségekhez vezet. A magas szilárdsági paramétereknek köszönhetően csökken a sérülésveszély mind a szerelés, mind használat közben. A szerelés egyszerűsége, a vágás és megmunkálás könnyű volta jelentős időmegtakarítást eredményezhet.

 Mindezeknek a tulajdonságoknak köszönhető, hogy a Cementex lapok kiváló megoldást jelentenek minden olyan helyen, ahol a legkeresettebb tulajdonságok: a rugalmasság és sokoldalúság. Érdemes tehát nagyobb figyelmet fordítani ezekre az építőlapokra.    

Cementex lapokat értékesítő helyek:

HOL KAPHATÓ

Az értékesítési helyeknek a száma folyamatosan növekszik, az adatokat állandóan frissítjük.

Hívjon fel most!

SEGÍTSÉG A PROJEKTHEZ

Hívjon fel most!

Nem biztos abban, melyik cementkötésű lapot válassza a projektjéhez és további információra van szüksége?

Kérjen visszahívást a Technikai Tanácsadónktól.

KÉRJEN TECHNIKAI SEGÍTSÉGET MOST >

Gyakorlati Tanács

Olvasson többet mindegyik cementkötésű lapról és válassza ki, melyik a legmegfelelőbb a projektjéhez.