Akusztika

Ugrás:

Akusztika a szárazépítési rendszerekben

A megfelelő akusztikai kialakítást igénylő belső terekre jó példák az iroda helyiségek, valamint a kulturális, oktatási, vagy szórakoztató célokat szolgáló épületek. A jó akusztika közvetlenül befolyásolja a résztvevők élményét, jelentősen javítva a zene hangzását  és hallhatóságát.   

A Siniat egy sor speciális, fal- és mennyezeti burkolati gipszkarton lapot hozott létre, amelyek az akusztikai funkción kívül dekorációs célokat is szolgálnak. Fedezd fel a belső terek akusztikáját javító termékeinket! 

SINIAT termékek a belső terek legjobb akusztikájáért

Mutass többet Bezár Hangszigetelés

Hangszigetelés

Az akusztikai komfort témájával összefüggő legfontosabb paraméter. A jól megtervezett és kivitelezett akusztikus válaszfal  olyan gátat jelent, amely lehetővé teszi a nem kívánatos hangok nagy részének kiszűrését, valamint  némítását. Ennek köszönhetően az egyik helyiségben keletkezett zaj nem kerül át az adott helyiséggel közvetlenül szomszédos helyiségbe.

A Siniat ajánlata

A Siniat ajánlatai között számos olyan termék található, amelyek lehetővé teszik a kialakított terek megfelelő hangszigetelésének megtartását. A speciális, megnövelt sűrűségű Nida Cicha  lapoktól kezdve a szerkezet merevítését szolgáló vibroakusztikus hevederekig, amelyek a megfelelő rugalmasságot biztosítják. A gipsz-karton lapokból  készült falak hangszigetelési képessége eléheti a 70 db-t is. Ez egy olyan érték, ami meghaladja a lakókörnyezet számára normál használati körülményekre előírt normákat. A Siniat termékeivel a hangszigetelés és a zaj nem jelent problémát. 

Mutass többet Bezár Hangelnyelés

Hangvisszaverődés

A hosszúkás, nagy helyiségekben visszhang alakul ki. Ennek különösen a konferenciatermekben van nagy jelentősége, ahol kivételesen fontos a jó hallhatóság, ám a helyiség jellemzői miatt a hanghullámok visszaverődnek. Ilyen szituációban magas hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkező anyagokat kell használni. A hanghullám egy ilyen típusú felületre esve nem verődik vissza, aminek köszönhetően nem alakul ki visszhang, még nagy terekben sem. 

Mennyezet

A legtöbb hanghullámot visszaverő felület a mennyezet, ezért a legmagasabb hangelnyelési paraméterekkel a rendszerek közül épp ennek kell rendelkeznie. A Nida Sonic perforált lapok a Nida Aku moduláris mennyezeti lapokkal együtt még a legigényesebb terekben is biztosítják a legmagasabb akusztikai komfortot. 

Nem találja a megfelelő terméket? Lépjen kapcsolatba velünk!

Mutass többet Bezár Kapcsolat
MÉRNÖK SZAKTANÁCSADÓ / KELET-MAGYARORSZÁG
+36 304 852 115
gyorgy.balogh@siniat.com

ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
+36 304 971 033
zsolt.plazar@siniat.com

Siniat Ön Közelében