Ugrás:

Tűzvédelmet biztosító szárazépítési rendszerek

A legfontosabb az épületben tartózkodó személyek biztonsága.  Tűz esetén ezért fontos a hatékony tűzvédelem, illetve a biztonságos evakuáció. 

A Siniat számos tűzgátló gipsz- és cementkötésű lapot hozott létre, amelyek alkalmasak új, felújított és műemlék épületben történő felhasználásra, valamint mindenhol ahol azt a hatályos jogszabályok előírják. Fedezd fel tűzálló termékeinket!

Tűzálló SINIAT termékek

Mutass többet Bezár Tűzállóság

Tűzállóság

A tűzállóság az épületelem azon képessége, hogy meghatározott követelményeknek megfeleljen tűzesetet modellező körülmények között. A tűzállóság mértéke a tűz keletkezésétől az épületelem által a három határérték valamelyikének elérése pillanatáig tartó, percekben kifejezett idő. Ezek a kritériumok: 

  • eherhordó képesség R,
  • integritás E,
  • hőszigetelés I. 

Teherhordó képesség, integritás, hőszigetelés

Teherhordó képesség (R) az az állapot, amelyben a próbaelem már nem képes a teherhordó funkcióját teljesíteni, mely állapot előállhat mechanikai rongálódás,  állékonyságának elvesztése, vagy az alakváltozási, vagy elmozdulási határértékek túllépése miatt. Integritás (E) az az állapot, amelyben a próbaelem már nem képes elválasztó funkcióját teljesíteni, ami előállhat a tűzzel ellentétes oldalon lángnyelvek, repedések, vagy a határértéket meghaladó olyan rések megjelenésével, melyeken át lángnyelvek jelennek meg, vagy gázok szivárognak át, vagy amikor a próbaelem leesik a szerkezetről. Hőszigetelés (I) az az állapot, melyben a próbaelem már nem teljesíti szigetelő funkcióját, ami akkor következik be, amikor az elem külső oldalán a hőmérséklet átlépi a hőmérsékleti határértéket.

Termékek

Nem találja a megfelelő terméket? Lépjen kapcsolatba velünk!

Mutass többet Bezár Kapcsolat
MÉRNÖK SZAKTANÁCSADÓ / KELET-MAGYARORSZÁG
+36 304 852 115
gyorgy.balogh@siniat.com

ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ
+36 304 971 033
zsolt.plazar@siniat.com

Siniat Ön Közelében