CARDIFF ROYAL INFIRMARY KÓRHÁZ

Projekt adatai

Leírás
Az egészségügyi központ Cardiff lakósai számára már 1883 óta létezik. Ez az műemléki listán szereplő épület megérdemel egy pillanatnyi figyelmet.
Épület típusa
Egészségügyi intézmények
Beruházás értéke
£29m
Ügyfél
Cardiff & Vale University Health Board
Kivitelező
Laing O'Rourke
Alvállalkozó
M & P Contractors Wales Ltd
Hely
Cardiff
Ország
Egyesült Királyság
Rövid leírás
„A GTEC Megadeco egy gyárilag befejezett anyag, tehát nincs szükség alapozó használatára a lap felületén, ami jelentősen meggyorsítja a festési munkát. Ennek eredményeképpen az épület kivitelezésében nem volt semmilyen csúszás a részünkről.”
Építész
Paul Davies, Director M & P Contractors Wales Ltd
Idézet
„Kivételes épület amely páratlanul néz ki, és az emberek a számára jelentős szerepet tölt be abban, hogy megfelelő egészségügyi ellátást kaphassanak. Amikor kibontottuk a homlokzatot, megláthattuk a különbséget, és a kitűnően elvégzett munkát. Sikerült a beltérbe bevezetni a modernség elemeit, megőrizve ugyanakkor az épület jellegét.”
Szerző
Abigail Harris, Director Planning at Cardiff and Vale UHB

A Cardiff Royal kórház 1883 óta az egészségügyi ellátás központja Cardiff lakói számára. A múltban ez volt az egyedüli kórház a környéken. Az épületet felvették a második osztályú műemlékek listájára, ami miatt nagy figyelmet igényel. Az Laing O'Rourke cégnek a terep rendezésének 30 millió font értékű projektje keretében foglalkoznia kellett a klinika alapos felújításával, és átvezetésével a XXI. századba, helyet adva számos egészségügyi szolgáltatásnak, beleértve az éjjel-nappali alapvető egészségügyi ellátást, a terápiás, radiológiai és tanácsadó szolgáltatásokat is. Azonban a lényeges kihívást a színvonal emelése és a épületek belsejének modernizálása ugyanakkor az épület jellegének megőrzése jelentette, ügyelve arra hogy a műemléki elemek bele legyenek komponálva a klinika funkcionális és higiéniai környezetébe.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások
Minősített és tesztelt megoldások
Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett