NEMZETI ZENEI FÓRUM

Projekt adatai

Leírás
A Nemzeti Zenei Fórum belső terei: előcsarnok, lépcsőházak, központi koncert terem, étterem, üzlet és három, különböző célokat szolgáló, és különböző akusztikájú kamaraterem. A nagy számú, változatos teremnek, területnek köszönhetően az épület különböző funkcióknak tud megfelelni, rugalmasan alkalmazkodva a felhasználók igényeihez. Ezzel nem csak a filharmónia szerepét, de egyben a wroclawi kulturális központ szerepét is betölti.
Épület típusa
Kulturális központok
Hely
Wrocław
Ország
Lengyelország
Idézet
"A Nemzeti Zenei Fórum egy igazán rendkívüli példája annak, hogyan lehet a kortárs, látvány- építészetben alkalmazni a szárazépítészeti Nida gipszkartonokat. Érdemes megjegyezni, hogy az ennyire sokrétű szárazépítészeti megoldások létrehozására sem lenne lehetőség a Nida profilok ilyen egyedülálló választéka hiányában, melyek lehetővé teszik bármilyen, kívánság szerinti formájú vázszerkezet létrehozását.” Sebastian Skwara, Műszaki Tanácsadó Siniat

A Nemzeti Zenei Fórum az utóbbi évek egyik leglátványosabb projektje. Az egyik legnagyobb értékét a fekete és fehér kontrasztjára támaszkodó belső terek adják, amelyek a virtuóz frakkját idézik meg. A központi terem leginkább szembeötlő eleme a vitorlát mintázó nagy mobil akusztikai mennyezet. A tíz-egynéhány kötelekre rögzített panel szabadon mozgatható fel és le. Szárazépítészeti megoldások találhatók még a balkonok beépítésében, a függesztett mennyezeteknél, valamint a lépcsőházak burkolatánál. A kamaratermek válaszfalai és mennyezetei is így készültek.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások
Minősített és tesztelt megoldások
Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett