RZESZÓWI MŰSZAKI EGYETEM

Projekt adatai

Leírás
A Rzeszówi Műszaki Egyetem Oktatási és Konferencia Központja [Centrum Dydaktyczno-Konferencyjne Politechniki Rzeszowskiej] az egyik legnagyobb és legmodernebb ilyen típusú létesítmény Lengyelországban. Egyben jelképe is Rzeszów rendkívül dinamikus, infrastrukturális fejlődésének, amely az utóbbi néhány évben fontos és vonzó felsőoktatási központtá vált.
Épület típusa
Oktatási intézmények
Beruházás értéke
87 mln PLN
Ügyfél
Politechnika Rzeszowska
Kivitelező
Skanska
Hely
Rzeszów
Ország
Lengyelország
Idézet
„A Központ sikerének kulcsa a funkcionalitása volt. Közös munkahellyé kellett válnia a diákok és a tudományos dolgozók, de a régió vállalkozói számára is. Ezt a célt a belső tér megfelelő kialakításával lehetett elérni. A központban egyszerre több, egymástól független projekt működhet párhuzamosan, biztosítva a kényelmes munkavégzést.”
Szerző
Mirosław Śliż, Doradca Techniczny Siniat

A Rzeszówi Műszaki Egyetem Oktatási, Konferencia, valamint Igazgatási és Irodaközpontja [Centrum Dydaktyczno-Konferencyjne i Administracyjno-Biurowe Politechniki Rzeszowskiej] egy lenyűgöző, tudományos épület. A több mint 12 000 m2-en konferencia és kiállító szárny, oktatási és tudományos szárny, könyvtár, valamint adminisztratív és irodai szárny található. A nagy terület ellenére a komplexum barátságos vizuális benyomást kelt a befogadóban. Ez a viszonylag alacsony beépítésnek, a nagymennyiségű üvegfelületnek, valamint az épület modern vonalvezetésének köszönhető. Az ismertető jegye, egyszersmind a klasszikus irodaépületek sémájának ideológiai megtörése a centrum egyik része, a szabálytalan, hajlított alakkal. Az esztétikum csak fele a sikernek. A létesítményt rendkívül funkcionálisan tervezték, hogy tényleges szerepet tölthessen be a tudomány és az ipar közötti ismeretcserében.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások
Minősített és tesztelt megoldások
Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett