A SID WATKINS KÓRHÁZ ÉPÜLETE

Projekt adatai

Leírás
Az NHS Walton Centre Alapítvány nagy bővítési programba fogott, hogy átadhassa egy egészségügyi központ háromemeletes épületét: a Sid Watkins Buildinget.
Épület típusa
Egészségügyi intézmények
Beruházás értéke
£22m
Ügyfél
The Walton Centre NHS Foundation Trust
Kivitelező
Interserve
Alvállalkozó
Interserve
Hely
Liverpool
Ország
Egyesült Királyság
Rövid leírás
„A kórházaknak magas minőségű gépészeti hálózataik vannak, amelyek gyakran nehezek. A helyiségek rendeltetésének megváltoztatásakor az összekötésük lehetősége bizonyos falszakaszokra van korlátozva. A LaDura lappal készített álmennyezet elég erős ahhoz, hogy ki lehessen küszöbölni a meglévő fal megbontását és megerősítését ahhoz, hogy a helyiség funkciójának megváltoztatása miatt szükséges vezetékek átvezetésre kerüljenek.”
Építész
Kabir Salihi, Project Manager Interserve
Idézet
„A projekt meghaladta a várakozásainkat a költségek, a kivitelezési idő és a minőség tekintetében. Számos dolgozó állította, hogy az átköltözés a Sid Watkins Buildingbe, 2015 januárjában, pozitív hatással volt a személyzetre. Az egész környezet a világítástól kezdve a technológiai megoldásokon át a rendelkezésre álló térig, a dolgozóknak nagyon jó körülményeket és kitűnő munkakörnyezetet biztosít.”
Szerző
Paula Bamber, Head of Facilities and Developments The Walton Centre NHS Foundation Trust

Az NHS Walton Centre Alapítvány nagy bővítési programba fogott, hogy átadhassa egy egészségügyi központ három emeletes épületét: a Sid Watkins Buildinget. Az új épület helyet ad egy 30 ágyas speciális rehabilitációs központnak, Nagy-Britannia legjobb fájdalomklinikájának, oktatási osztálynak, irodaépületnek és szálláshelynek a betegek hozzátartozói számára. A tervezési útmutató előírásai szerint a betegnek az épületbe lépve azt kell éreznie, hogy egy luxus hotelbe lép be, nem pedig egy kórházba, ami nem zárja ki azt, hogy az egészségügyi létesítmény minden objektumában a válaszfalaknak szigorú akusztikai, tűzgátlási és higiéniai követelményeknek kellett eleget tenniük.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások
Minősített és tesztelt megoldások
Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett