SOUTHMEAD KÓRHÁZ

Projekt adatai

Leírás
Bristol új „szuper kórházát" 430 millió fontos költséggel fejezték be 2014 végen. Összesen 113.000m2 területet foglal el.
Épület típusa
Egészségügyi intézmények
Beruházás értéke
£450m
Ügyfél
North Bristol NHS Trust
Kivitelező
Carillion
Alvállalkozó
BR Hodgson
Hely
Bristol
Ország
Egyesült Királyság
Rövid leírás
„A GTEC Megadeco felülete gyárilag díszített, ami kiküszöböli az alapozó használatával járó munkát, értékes időt takarítva meg.”
Építész
Matt Ball, Projects Director BR Hodgson
Idézet
Ez a modern kórház először gyűjtötte egy tető alá a régi Frenchay és Southmead kórházak szolgáltatásait. Az egészségügyi szolgáltatások integrálása ebbe az új, speciálisan felkészített kórházba azt jelenti, hogy a betegek új kezeléseket, technológiákat vehetnek igénybe, kitűnő környezetben. Jobban ügyeletek a betegek intimitására és méltóságára a „klinikai folyosó” segítségével, ami azt jelenti, hogy a betegeket már nem a mindenki által használt, fő folyosókon mozgatják. Ez azt is jelenti, hogy az NHS North Bristol Alapítvány csökkentette az energiafelhasználást, mivel a kórtermek a reggeli nap által felmelegített folyosóra nyílnak, de a melegebb időszakokban el vannak függönyözve, jelentősen csökkentve a szükséges energiát.

Az új „szuper kórházat" Bristolban 430 millió fontos költséggel fejezték be 2014 végén. Ez a modern, 113 000 m2 alapterületű kórház 800 kórházi ággyal, 24 modern műtővel, a mentőszolgálat számára szolgáló helikopter leszállópályával, és nagy számú beteg részére ellátást nyújtó sürgősségi osztállyal rendelkezik. A 17 hektáros, korábban más célra használt területen a Southmead kórház két létesítményt köt össze egy helyen. Ez az egység új szabványokat jelölt ki a brit egészségügyi ellátás számára, köszönhetően a betegek mintaszerű ápolásának és a gondoskodásnak a közérzetükről, ami a létesítmény működésének alapját jelenti. A terv fő kivitelezője, a Carillion, alvállalkozóként a gipszkarton lapok szerelésére a BR Hodgsont választotta ki. A BR Hodgson pedig a fő beszállítójának a Siniatot választotta.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások
Minősített és tesztelt megoldások
Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett