Ultramodern szalagok a siniattól

Ultramodern szalagok a siniattól

A lényeg a részletekben rejlik.Minél közelebb van az építés befejezése, annál több lesz épp ezekből a részletekből, és egyre hangsúlyosabbak lesznek. A pontosság már nem centiméterek kérdése, átvált milliméterekbe, sőt azok tört részébe. A befejező munkálatokat két csoportra oszthatjuk. Az elsőbe olyan egyedi, egyedülálló megoldások tartoznak, amiket az adott, konkrét házban csak egyszer kell elvégezni. Természetesen ezek is fontosak, egészen bonyolultak is lehetnek – de épp egyediségükre való tekintettel nehezen oldhatók meg rendszerben. És még ha nem is legjobban sikerül a kivitelezésük, a teljes belső tér átadásakor csak kis mértékű befolyással bírnak.

Egészen más a helyzet a másik csoportbeli megoldásokkal – melyek tömegesen fordulnak elő. Mint például a gipszkarton lapok közti hézagok eldolgozása. Egy átlagos családi házban több tíz folyóméter van a hézagokból. Eldolgozásuk rengeteg időt emészt fel, valamint szaktudást és precíziót igényel és a hibásan vagy hanyagul elvégzett munka elcsúfítja a teljes belső teret. Hogy ezt elkerüljük, a csatlakozásoknak simának kell lenniük, hogy a szerkezet munkájából fakadóan a lapok között fellépő feszültséget megfelelően vigyék át, pl. tetőterek esetében, és mind emellett tökéletes befejezést adjanak. Természetesen ez a feladat jobb, vagy rosszabb eredménnyel többféleképpen is megoldható. Kaphatók hálók, flíz és papírszalagok, vagy épp a népszerű amerikai szalagok. Ezek közül mindegyik – jobban, rosszabbul, ellátja a feladatát. Mégis érdemes először a Siniat két termékét megnézni: a Comfort és Connect erősítő szalagokat. Mivel műanyagból készültek, így a korábban említett termékekkel szemben, jóval magasabb nedvességtartalmú helyiségekben is alkalmazhatók. Tűzzel szemben is ellenállóak (ami a papír vagy flíz szalagokról nem mondható el) és rendkívüli módon ütésállóak. Ezt a paramétert tekintve főleg a flíz szalagokat körözik le, de a többi konkurens termék is messze mögöttük marad.

Ultramodern szalagok a siniattól

Az első szalag főleg élek megerősítésére szolgál (mind belső, mind külső), míg a második – fix csatlakozásokhoz. Mindkét termék nagyon korszerű kompozit termék, amelyek magját kivételesen rugalmas, repedésálló, fehér színű fólia adja. Ezek a termékek együtt egy olyan rendszert alkotnak, mely rendkívüli módon megkönnyíti a gipszkartonos munkát, és jelentősen javítja annak hatásfokát. Nézzük meg részleteiben a termékeket. Maga a szín is jelentőséggel bír – nem üthet át a glettelő masszán és könnyen festhető kell, legyen bármilyen tetőleges színre, amit a belső térhez választanak. A fehér szín tehát ideális. Fontos még a külső felület. A nagyon rövidre vágott és a maggal erőst kötést adó textilszálak teszik lehetővé, hogy szinte bármilyen fajtájú masszával, vagy festékkel bevonható legyen, biztosítva azok állandó tapadását. Jelentős szerepet játszanak a következő tulajdonságok is – az igazán kivételes tartósság és rugalmasság. Ez biztosítja a feszültségek kitűnő átvitelét és ez védi a gipszkarton lapok csatlakozásait a repedésektől. A tökéletességhez még egy valami szükséges – az ideális simaság és a precízen kidolgozott élek. Az első aspektust az igazán csekély vastagság segíti – a lapos csatlakozásokhoz készült Connect szalag alig 0,25 – 0,35 mm vastag, azaz jelentősen vékonyabb, mint az oly népszerű amerikai szalagok. Ez a tulajdonsága nagyon megkönnyíti és lerövidíti a munkát, különösképpen a vágott élek illesztéseinél.

Maradnak a szögek és sarkok, azaz minden befejező munka achilles sarka. Profi 90°-os szög kialakítása nem egy kivitelező szeméből elűzi az álmot. Míg a Comfort szalag használatával hihetetlenül egyszerűen elérhető a kívánt eredmény. A szalag nagyon nagy stabilitása biztosítja, hogy egyébként viszonylag egyszerűen kialakítható legyen bármilyen szög. Ez a megoldás mindamellett gyorsabb szerelést tesz lehetővé, a végeredmény pedig sérülésekkel szemben ellenállóbb és egyszerűbben javítható, mint a hagyományosan alkalmazott alumínium élvégő üvegszálas szalaggal kombinálva.

A Siniat Connect és Comfort szalagjai képezik azt a soron következő, nem nagy elemet, amelynek segítségével azt az igen komplikált műveletet, ami a belső terek végső kialakítása, a tökéleteshez közelítheti úgy, hogy a munkára fordított időt sikerül lekorlátozni. Mindehhez társul a megoldás tartóssága, ami az esetleges felújítást és a helyiség használatból való kivonásának az idejét a távoli jövőbe tolja. Hosszú távon kompenzálva ezzel a megoldás némileg magasabb költségeit. A vállalkozó szempontjából a Siniat Connect és Comfort szalagok használata a biztosíték arra, hogy az esetleges garanciális javítások miatt nem kell visszatérni a már befejezett munkaterületre.

Ultramodern szalagok a siniattól

SEGÍTSÉG A PROJEKTHEZ

Nem biztos abban, melyik cementkötésű lapot válassza a projektjéhez és további információra van szüksége?

Kérjen visszahívást a Technikai Tanácsadónktól.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások

Minősített és tesztelt megoldások

Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett