Új BIM a siniatnál!

Új BIM a siniatnál!

A BIM szoftver használata lehetővé tette a tervezők számára a tervezési hibák csökkentését és a projektek hatékony kezelését, ami viszont a teljes építési folyamat során csökkentette a hulladék mennyiségét, redukálta az időt és más alapvető erőforrásokat. A káros környezeti hatások, valamint a korlátozott mennyiségű földterület miatt a befektetők számára ez szükségessé is vált a rendelkezésre álló források optimális kihasználása érdekében. Számos fejlett ország kormánya, mint pl. az USA, Nagy-Britannia, vagy Finnország, arra kényszertette a befektetőket, hogy a BIM technológiát alkalmazzák mind az állami, mind a magánbefektetések esetén. Éppen ezért a BIM technológia alkalmazásával történő tervezés mindinkább az egész építési folyamat előfeltételévé válik. Várhatóan a BIM piac 2017-2025 között rohamos növekedésnek indul.

KULCSFONTOSSÁGÚ TRENDEK:

  • Az innovatív alkalmazásokat célzó kutatások és fejlesztés
  • A BIM-megoldások iránti keresletetet serkentő kedvező kormányzati kezdeményezések és programok
  • A végfelhasználók a BIM megoldások segítségével versenyelőnyhöz juthatnak a piacon
  • A magas kezdeti költségek és a szakismeretek hiánya megnehezíti a BIM piac bizonyos ágazatokban történő növekedését

A Siniat, mint a kevés gipszkarton gyártó egyike, szisztematikusan reagál ezekre a trendekre. Csoportunkon belül folyamatosan aktualizáljuk és korszerűsítjük a BIM megoldásokat. Új funkciókat vezetünk be, új lehetőségeket hozunk létre a „mesterséges inteligencia” hozzáadásával – mindezt azért, hogy megfeleljünk napjaink legmagasabb tervezési sztenderdjeinek. A 42 általunk kidolgozott megoldás – válaszfalakat, mennyezeteket, vagy tetőtereket érintő – teljeskörűen szerkeszthető: lehetővé teszi a rendszer egyedi tervezését a konkrét projektkövetelményekhez igazítva. A Siniat BIM könyvtárak funkcionalitása lehetővé teszi a fal, vagy függesztett álmennyezet szabad konfigurálását, a szükséges csatlakozások, vagy nyílások kialakítását anélkül, hogy manuálisan kelljen megszerkeszteni a profilok kiosztását, vagy kisegítő szerkezetek terveit. Az új megoldások helyettünk elvégzik mindezt.

Ezen felül a legfrissebb megoldásaink a projektben használt Siniat rendszerek összes elemének automatikus számlálásával gazdagodtak – gipszkarton lapok m2-ben, profilok folyóméterben, gipszporok kg-ban, valamint tartozékok – csavarok csatlakozó elemek, függesztők, stb. Ennek köszönhetően ma már nagyon egyszerűen és gyorsan ki lehet számolni az általad kiválasztott konfiguráció szerinti alkalmazáshoz szükséges anyag megközeltő költségét - pl. csak egy fal, egy teljes helyiség, szabadon választott emelet, vagy épp egy teljes épület figyelembe vételével. Ennek köszönhetően időt takarítunk meg, a tervezés pedig a Siniat új könyvtárai használatával egyszerűvé és kellemessé válik!

Új BIM a siniatnál!

SEGÍTSÉG A PROJEKTHEZ

Nem biztos abban, melyik cementkötésű lapot válassza a projektjéhez és további információra van szüksége?

Kérjen visszahívást a Technikai Tanácsadónktól.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások

Minősített és tesztelt megoldások

Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett