SINIAT SZÁRAZÉPÍTÉSI RENDSZEREK - ÁLTALÁNOS ÉS SPECIÁLIS IGÉNYEKRE

A Siniat a szárazépítési rendszerek piacán 2012-ben bevezetett új márka, ám létrejötte annak köszönhető, hogy az Etex Csoport felvásárolta a Lafarge Csoport európai és dél- amerikai szárazépítészeti üzletágát. Így a Siniat nem új piaci szereplő, hanem a szárazépítés terén a korábbi évtizedekben megszerzett Lafarge szaktudásra és tapasztalatra alapoz.

A Siniat erre szaktudásra alapozva folytatja termékeinek és rendszereinek fejlesztését és értékesítését, az Európa számos országában már ismert és elismert NIDA márkanéven. A magyar termékválasztékában a komplett NIDA szárazépítési rendszer megtalálható: a gipsz- kartonoktól, fémprofiloktól, rögzítő elemektől, szárazépítési tartozékoktól, a ragasztó-és és glettelőgipszekig. Kaphatók olyan díszítő elemek is, mint pl. gipszes díszlécek. A komplett Nida rendszerek évek óta jó hírnek örvendenek a lengyel piacion: alkalmazásuk egyaránt elterjedt középületek (bevásárló központok, irodák, mozi termek, kórházak építése során) és a családi­ ill. társasházak építésében.

A SINIAT által ajánlott összes gipszkarton lap, úgy a normál, mint a megnövelt tűzgátlási paraméterekkel rendelkezők, hőszigetelési tényezője: λ= 0,20 W/mK. A lapok stabilitására és ellenálló képességére jellemző, hogy azok eleget tesznek a PN-EN 520+A1:2012 szabvány követelményeinek.

Minden felhasználásra bevizsgálva
A Siniat termékek magyarországi bevezetését az ÉMI-ben végzett vizsgálati program előzte meg, amelynek eredményeképpen minden termék, beleértve a speciális rendszereket is a jelenleg Magyarországon végezhető összes építési tevékenység során, bármilyen beruházási igény esetén felhasználható. Az erről szóló tanúsítványok a www.siniat.hu.com oldalon megtalálhatóak.

A Siniat tehát minden felhasználási területre kínálja szárazépítési rendszereit.
Néhány szó röviden a cég által kínált műszaki megoldásokról:

A NIDA Start gipsz hézagológipsz a gipszkarton lapok közötti illesztések erősítő szalaggal történő hézagolására szolgál.

A Nida Finisz glettelőgipsz pedig a gipszkarton lapok közötti hézagok végleges, befejező hézagolására és teljes felületének glettelésére ajánlott.

A Nida Gladka glettelőgipsz falak és mennyezetek teljes felületen történő gletteléséhez ajánlott, amelyek felülete lehet gipszkarton lap, gipszes vakolat, mész­cement vakolat, sima betonelem, gipsztömb vagy akár gázbeton.

A Nida KlejT ragasztógipsz gipszkarton lapok bármilyen fal- felülethez történő beltéri rögzítésére alkalmas, legyen a felület tégla, beton, gázbeton, gipsz­ vagy ásványi anyagú vakolattal ellátott fal. Emellett használható gipsz­ ill. gipszkarton párkányok, egyéb gipszes díszlécek szerelésére, egyéb befejező munkák elkészítésére.

A Nida speciális igényekre kínált megoldásai
Az olyan standard rendszereken kívül, mint pl. Nida Előtétfalak, Nida Válaszfalal, Nida Mennyezetek, Nida Tetőtér, a Siniat innovatív lemezburkolataival speciális rendszereket is kínál. A NIDA Hydro megnövelt mechanikai paraméterekkel és kiemelkedő nedvességgel szembeni ellenálló képességgel rendelkezik, nedvszívó képessége 3% alatti. E tulajdonságának köszönhetően a penész kialakulására jelentősen kisebb az esély. Nida Hydro, így a vizes és nedves helyiségekben (fürdő, konyha) mint a csempe alapburkolata használható, valamint fali­ ill. mennyezetburkolatként pl. uszodák, éttermek, kórházak, garázsok, pincék, szaniter helyiségek esetén. A Nida Hydro az első gipszkarton lap, amely kültérben is alkalmazható, így szállodákban, ipari épületekben, bevásárló központokban és más közintézményekben közkedvelt alkalmazásuk a homlokzat külső rétege alá, legyen az falburkolat, hőszigetelés vagy külső vakolat.

Nida Twarda(gipszrostlap), ahogy a neve is mutatja, olyan épületek kivitelezése során hordoz előnyöket, ahol a burkolat nagyobb terhelésnek van kitéve (középületek pl. iskolák, sporttermek, kórházak esetén, valamint lakóhelyiségekben pl. folyosók, gyermekszobák).

Nida RTG speciális felhasználási területe a sugárzásnak kitett felület, így pl. olyan helyiségek, ahol röntgensugarakat kibocsátó be- rendezések találhatók.

Előnye ilyen speciális igényű válaszfalak építése esetén mutatkozik meg igazán, hiszen építése a falazott válaszfalakhoz képest jelentősen gyorsabb, amelyet a rendszer egyéb elemei, a standard NIDA rendszerekhez hasonlóan rendelkezésre álló hézagoló-és glettelőgipszek, profilok és csavarok tesznek szakszerűvé.

Nida Sonic a nagy akusztikai igényű helyiségekben alkalmazható (mozik, dísztermek, előadótermek, hangstúdiók).

A CÉGEKFELVÁSÁRLÁS HÁTTERÉRŐL
Az Etex-Group 2011. év végén vásárolta meg a Lafarge Gypsum európai és latin-amerikai szárazépítészeti üzletágát. A cégek már több mint 15 éve dolgoznak együtt sikeresen Latin-Amerikában, ahol első helyen állnak a gipszkarton gyártás területén. Az akvizícióval az Etex Európában is a három legnagyobb piaci szereplő egyikévé vált.
Az Etex csoport jelenleg 44 országban, 121 gyáregységgel rendelkezik, és több mint 16 800 alkalmazottal 2,86 milliárd eurós árbevételt realizál.
A mára az Etex-csoporthoz tartozó Lafarge Gypsum 13 országban, 43 gyártólétesítményben működik.
Magyarországon az Etex-csoport leányvállalata a Creaton South-East Europe Kft. stratégiai partnerségben dolgozik együtt a létrejött, gipszkarton forgalmazással foglalkozó Siniat céggel.

Ismerkedjen meg néhány elkészült épületen használt megoldással: http://www.siniat.hu.com/hu-hu/tudaskozpont/referenciak

SINIAT SZÁRAZÉPÍTÉSI RENDSZEREK - ÁLTALÁNOS ÉS SPECIÁLIS IGÉNYEKRE

SEGÍTSÉG A PROJEKTHEZ

Nem biztos abban, melyik cementkötésű lapot válassza a projektjéhez és további információra van szüksége?

Kérjen visszahívást a Technikai Tanácsadónktól.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások

Minősített és tesztelt megoldások

Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett