MOME PROJEKT: JÓ HANGZÁS SINIAT GIPSZKARTONNAL

MOME PROJEKT: JÓ HANGZÁS SINIAT GIPSZKARTONNAL

3h építésziroda

2018-ban fejeződik be a zugligeti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) megújításának projektje, így ez már nemcsak klasszikus felsőoktatási intézményként fog funkcionálni. MOME Campus, Kreatív Innovációs és Tudáspark néven európai szintű művészeti kutató-fejlesztő műhellyé válás a cél. Az épületek műszaki megoldásai sem csak az egyetem régi infrastruktúrális problémáinak kijavítását jelentik, itt került képbe a Siniat is.

MOME PROJEKT: JÓ HANGZÁS SINIAT GIPSZKARTONNAL

Az új infrastruktúrális fejlesztések - a Műhelyház és a Média- és Műteremház - a Siniattól több olyan műszaki megoldást is igényeltek, amelyek ezt egy kiemelt projektté tették számunkra. Balogh György, Siniat szaktanácsadó mérnök elmondta, hogy idén a Siniat gipszkarton rendszerei több műszakilag bonyolult beruházásnál kerültek beépítésre, ezért a kivitelező, a Szkíta Építő Kft. szakemberei biztosak voltak a dolgukban, hogy miért választották a Siniat termékeket a MOME projekt estén.

GIPSZKARTON RENDSZERREL A TÖKÉLETES HANGZÁSÉRT

MOME PROJEKT: JÓ HANGZÁS SINIAT GIPSZKARTONNAL

A Média- és Műteremházban a szárazépítési rendszereket nemcsak szokásos, szerelt válaszfalas vagy függesztett nagytáblás álmennyezetként alkalmaztuk, mert itt aktusztikailag magasabb műszaki tartalmú szerkezeti megoldásokra volt szükség. A MOME projekthez a Siniat szállította a szárazépítési munkáihoz szükséges valamennyi gipszkarton lapot és profilt. A szerkezetek kiválasztásánál figyelembe vették az akusztikai követelményeket, a funkciót és az adott helyiségek 8-9 méteres belmagasságát is. A projekt része volt két kiemelt funkciójú terem, a Fotóstúdió és a Filmstudió, valamint az hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek akusztikai követelményeinek megfelelő kivitelezése.

MOME PROJEKT: JÓ HANGZÁS SINIAT GIPSZKARTONNAL

Fotóstúdió: a C100/L-25/Expert-Cicha típusú rögzített előtétfal (a belmagasság miatt) C100-as falprofilra 1 réteg 12,5 mm-es Expert és 1 réteg Nida Cicha 12,5 mm-es akusztikus lap került beépítésre.

NIDA Expert gipszkarton lapok válaszfalak és magas falak építéséhez, álmennyezetekhez, falburkolatokhoz ajánlottak, de akár száraz vakolatként is használhatóak (legfeljebb 70% relatív légnedvesség tartalmú helyiségekben). A Nida Cicha akusztikai lapok alkalmazhatóak fokozott akusztikai követelmények esetén valamennyi Siniat szerkezethez (nedvességnek kitett környezetben is használható).

MOME PROJEKT: JÓ HANGZÁS SINIAT GIPSZKARTONNAL

Nida C100 falprofil és az erre rögzített PK 48 vízszintesen felhelyezett segédprofil lett az akusztikai burkolat fogadószerkezete. A kiszolgáló helyiségekben pedig a hagyományos hangszigetelési megoldást választva NIDA C75 profilra 1 réteg NIDA Sonic akusztikus nagytáblás lapburkolat került. A NIDA Sonic lapok hangelnyelési karakterisztikája megegyezik az emberi hang intenzitásának frekvenciájával, ezért ideálisan tompítják az emberi hangok zaját, csökken a hangok visszaverődése, és ez fontos szempont a Filmstúdió kiszolgáló helyiségei esetén.

MOME PROJEKT: JÓ HANGZÁS SINIAT GIPSZKARTONNAL

Ez a MOME Campus projekt műszaki megoldások tekintetében egyike a nagyobb hazai Siniat referenciáknak. A Siniat magyarországi szakembere pedig folyamatos tanácsadással segítette a megvalósulást a tervezési fázistól kezdve, biztosítva a gördülékenységet és szakszerű kivitelezést.

MOME PROJEKT: JÓ HANGZÁS SINIAT GIPSZKARTONNAL

SEGÍTSÉG A PROJEKTHEZ

Nem biztos abban, melyik cementkötésű lapot válassza a projektjéhez és további információra van szüksége?

Kérjen visszahívást a Technikai Tanácsadónktól.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások

Minősített és tesztelt megoldások

Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett