Építőanyag vonzó tulajdonságokkal: sokoldalúság és erő

Építőanyag vonzó tulajdonságokkal: sokoldalúság és erő

Kinek ne imponálnának olyan ideális tulajdonságok, mint az erő és sokoldalúság, akkor is, ha azok épp gipszkartonlapokat helyettesítő, nagy mechanikai teherbírású építőelemeket jellemeznek? Lássuk, mit tud még ezen kívül a Cementex!

Mert a fenti jelzők nemcsak emberi tekintetben lehetnek megnyerők. Gondoljunk csak bele, mennyire fontos a nagy terhelésnek kitett építményeknél a felhasznált építőelemek ellenállóképessége, például egy stadion esetében. Vagy milyen és hányféle ütés éri a falpaneleket egy bevásárlóközpontban például a napi szállítmányok érkezése alkalmával, de folyamatos szolgáltató funkciója miatt egy ilyen kereskedelmi központ sem engedheti meg magának a rendszeres beltéri felújítási munkálatokat, már csak azok megfelelő időzítési nehézségei miatt sem.

Magyarországon 2012-ben jelent meg a Siniat, a legkülönbözőbb felhasználási területeken alkalmazható, minőségi gipszkartonokat kínáló termékcsalád. A cég a belga Etex Csoport tagja, de a szárazépítés területén a nagy múlttal rendelkező, egykori Lafarge szaktudására és tapasztalatára alapoz.

A Siniat választékában találjuk a gipszkarton lapok új alternatívájaként használható Cementexet, a magas ellenállóképességgel rendelkező, különböző vastagságú, szálerősítésű cementkötésű lapokat, amelyek rendkívül változatos felhasználási lehetőségeket kínálnak.

A cementből, szilícium-dioxidból és cellulóz meghatározott keverékéből, Hatcheck technológiával gyártott Cementex lapok a szárazépítés területén kínálnak megoldást, kül- és beltérben egyaránt. Általános jellemzőként nem hanyagolhatók el a Cementex termékek ökológiai előnyei: többek között összetéténél fogva a lehető legkevesebb terhet rója környezetére.

A Cementex termékskála négyféle különböző vastagságú lapból áll, ezáltal többféle felhasználási területre kínálva megoldást. A lapok általános előnyei többek között a nedvesség-, penész- és vízálló képesség, a méretvastagság kínálat, a rugalmas beépítési- és alakítási lehetőségek, az ütésállóság, stabil mérettartás és könnyű megmunkálhatóság.

A Siniat Cementex 6 6 mm vastagságú, speciálisan mennyezeti felhasználásra gyártott szálerősítésű cementkötésű lap, amely száraz és nedves területeken egyaránt felhasználható. Könnyű, de tartós lemezzel van dolgunk, amely kiváló mérettartóssággal és hosszútávú funkcionális élettartammal rendelkezik. A 6mm-es modell súlya 8.7 kg/m2, a lapok fémvázra egyszerű csavarozással rögzíthetők.

A Siniat Cementex 8 8mm vastagságú szálerősítésű cementkötésű lap szabványos felület- és sarkos élkialakításával, beltérben, átlagos légnedvességű- és magas páratartalmú helyiségek kialakításához egyaránt alkalmazható (pl. konyhákban, fürdőszobákban, fűtetlen pincékben, nyilvános mosodák, sportcsarnokok, gyártó üzemek építésekor). Kültérben pedig álmennyezetek, fiókos mennyezetek alsó felületénél, párkányok kialakításánál ajánlott használata.

Építőanyag vonzó tulajdonságokkal: sokoldalúság és erő

A Siniat Cementex 10 kifejezetten kültéri alkalmazásra szánt termék, könnyű, de erős megoldás. Kis súlya és sokoldalú felhasználhatósága révén ideális új vagy felújítási projektek esetén egyaránt, olyankor is rugalmasan alkalmazható, ha dizájnos, kortárs megoldásokra van szükség.

Hőszigetelés alátámasztására többrétegű épülethomlokzat-rendszereknél, kis- és középméretű szerkezetek strukturális szigetelésénél, erkélyek elválasztásánál illetve díszítő elemeknél is érdemes számba venni felhasználását.

A Siniat Cementex 12 a legmasszívabb cementkötésű lap, amely beltéri és kültéri kialakításokhoz egyaránt messzemenőkig megfelel. A legmagasabb ütési ellenállóképességgel rendelkező építőelem, amelyet beltérben konyhai és fürdőszobai alkalmazáson túl úszómedencék, gyógyfürdők, autómosók, gyártó üzemek, raktárak és sportcsarnokok kialakítására is használnak. Kültérben jellemző a közvetlenül vakolható, elzáró rendszerek sokrétegű épülethomlokzati alkalmazása, használják szellőző burkolatoknál, hőszigetelés alátámasztására, szerkezeti elemek szigetelésére.

Építőanyag vonzó tulajdonságokkal: sokoldalúság és erő

A Cementex termékek beépítése hagyományos szerszámokkal és a barkácsboltokban beszerezhető szabványos, hétköznapi kiegészítők segítségével történik.

Ha megbízható, tartós alapanyagból szeretnénk minden szempontból biztonságos, hosszú élettartamú épületszerkezeteket létrehozni, akkor előnyös tulajdonságaival, tartósságával és sokoldalúságával a Siniat Cementex ideális választás.

Építőanyag vonzó tulajdonságokkal: sokoldalúság és erő

SEGÍTSÉG A PROJEKTHEZ

Nem biztos abban, melyik cementkötésű lapot válassza a projektjéhez és további információra van szüksége?

Kérjen visszahívást a Technikai Tanácsadónktól.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások
Minősített és tesztelt megoldások
Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett