Gipszkarton a biztonságos és kényelmes épületekért

Gipszkarton a biztonságos és kényelmes épületekért

A gipszkarton egy olyan lemez, amit calcium-szulfát-dihidrátból (gipsz) gyártanak, rendszerint egy elő- és egy hátlap közé préselve. Belső falakat és mennyezeteket készítenek belőle.Ez a “Gipszkarton” konstrukció a hagyományos nádazás-vakolás gyorsabb alternativájaként lett népszerű.

A gipszkarton használata a kivitelezőket és tervezőket segíti abban, hogy megtudjanak felelni az építési szabályzatok tűzvédelmi, hangszigetelési és fajlagos hőteljesítményi követelményeinek.A kondenzáció és a magas páratartalomhoz kapcsolódó lehetséges károk kontrollálásában is segíthet.

A GIPSZKARTONOKRÓL

Angol nyelvterületen a gipszkartont többféle néven ismerik, magyarul csak gipszkartonként. Magyarországon a leggyakoribb gipszkarton márkák a Lafarge (Siniat), Rigips és Knauf.

Mikor használjunk gipszkartont?

A gipszkartont elsősorban elválasztófalak, előtétfalak vagy mennyezetek építésére használják legkülönfélébb épületek esetében, kórházaktól iskolákig, üzletektől magáningatlanokig. Az újabb,, innovativ gipszkartonokat akár homlokzatok külső borítására is felhasználhatják.

Miért használjunk gipszkartont?

A gipszkartonnak sok előnye van. Először is, sima felületet ad a dekoráláshoz. Másodsorban súlya könnyű, egyszerű az építése, akár különböző hatásokat is el lehet vele érni, pl. ívelt falakat. Használatukkal könnyen eleget lehet tenni a különféle építési szabályzatoknak, tűzgátlási, hang- hő- és vízszigetelési előírásoknak,

Gipszkarton a biztonságos és kényelmes épületekért

A gipszkarton 100%-ban újrahasznosítható, ami azt jelenti, belőlük szemétlerakóba nem kerül semmi. Siniat gipszkartonjai rendelkeznek a BES6001 'Nagyon Jó' Felelős Beszerzési Szabvány tanúsítvánnyal.

GIPSZKARTON FAJTÁK

Milyen gipszkarton fajták léteznek?

Műszaki tulajdonságaiktól függően a giszkartonok a következő fő csoportokba sorolhatóak:

ELŐÍRÁSOK

Hogyan tehet gipszkartonnal eleget a 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzatból?

A gipsz tűzálló angyag, megköti a vizet, amely tűz esetén felszabadul. Ez a víz kontrolállja a hőmérsékletet, amely lehetővé teszi, hogy a gipszkarton rendszer jelentős időtartamig ideig ellent tudjon állni a tűznek. A Siniat GTEC Falak és GTEC Mennyezetek tűzgátló gipszkarton használatával 30, 60 és 120 percig képesek a tűzgátlásra.

Hogyan tehet eleget az 1997. évi LXXVIII. törvény az épített környezet alakításáról és védelméről követelményeinek?

Új épületek és felújítások esetében is meg kell feleni az energia tanúsítványnak, az. 1997. évi LXXVIII. törvénynekl az épített környezet alakításáról és védelméről, amelybe beletartozik, hogy az épített szerkezet meghatározott hőszigetelő képességgel (U érték) rendelkedik. Ezeket az értékeket el lehet érni a Siniat giszkarton termékek és burkolat (drylining) rendszerek kombinálásával. Ezekszámtalan tényezőtől függnek, például mint az eredeti falszerkezet, légrés és ár.

Gipszkarton a biztonságos és kényelmes épületekért

SEGÍTSÉG A PROJEKTHEZ

Nem biztos abban, melyik cementkötésű lapot válassza a projektjéhez és további információra van szüksége?

Kérjen visszahívást a Technikai Tanácsadónktól.

Innovatív, intelligens és hatékony megoldások

Minősített és tesztelt megoldások

Elkötelezettség a fenntartható építészet mellett